Περιβαλλοντικό

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ : Αλληλεπίδραση ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Καθηγητές: ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Βιολόγος
ΒΑΓΔΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, Θεολόγος
ΠΡΩΙΜΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ, Γεωλόγος


Δραστηριότητες:


1. Δημιουργία μικρού κήπου στην αυλή του σχολείου με την συμμετοχή των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (35 της Α? τάξης).
Ημερομηνίες: 01-03 Mαρτίου 2017. 

Περισσότερα εδώ

2. Δραστηριότητα ανακύκλωσης στο σχολείο. Συλλογή από τους μαθητές κουτάκια αλουμινίου και πλαστικών.

3. Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης Αττικής (35 μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας) την 1η Μαρτίου 2017. Στους μαθητές έγινε ενημέρωση και εκπαίδευση για το περιαστικό πράσινο. 

Περισσότερα εδώ

4. Εκπαιδευτική επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας στο Κέντρο Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού το οποίο εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 27/4/17 και οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και οι ίδιοι ανακύκλωσαν υλικά που είχαν συγκεντρώσει στο σχολείο (αλουμίνιο, πλαστικά). 

Περισσότερα εδώ

5. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με  εβδομαδιαίες συναντήσεις με τους μαθητές όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους πάνω στα θέματα του προγράμματος.

Υλικό για τις συναντήσεις αντλήθηκε από τα εκπαιδευτικά πακέτα: Υλικό Εκπαιδευτικών.  Βιβλιοθήκη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ιστοσελίδες:

http://www.env-edu.gr/

http://www.env-edu.gr/Subjects.aspx

http://www.env-edu.gr/Packs.aspx

Η Πύλη του Παιδαγωγικού Υλικού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προσφέρει στους εκπαιδευτικούς χρήσιμες πληροφορίες και παιδαγωγικό υλικό για τα θέματα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, ένα από τα οποία αποτελεί και η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.


 

Είσοδος ΑρθρογράφωνΗ Πόλη μας

our-city-guide

Δράσεις του σχολείου μας

actions

Γνωρίστε το σχολείο μας

our-school

Για μαθητές

for-students

Για γονείς

for-parents

Για εκπαιδευτικούς

for-teachers

Σας προτείνουμε

digital-school ntaxi

eyliko
sch.gr etwinning
edutv