Συμμετοχή των μαθητών Καλλέργη Βασίλη και Καραΐσκου Ηλία στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη

Από τις 20 έως τις 22 Απριλίου 2016 διεξήχθη στην Αθήνα η 33η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη επιλογής 11 μαθητών από τα Λύκεια του νομού Αττικής για τη συμμετοχή τους στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το φθινόπωρο του 2016. Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας και του υπουργείου Εξωτερικών στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου και στον συνεδριακό χώρο του Ο.Τ.Ε.

Το σχολείο μας συμμετείχε στη διοργάνωση για τρίτη χρονιά εκπροσωπούμενο αυτή τη φορά από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Καλλέργη Βασίλη και Καραΐσκου Ηλία υπό τη καθοδήγηση της φιλολόγου Φωτίου Αικατερίνης.

20160424 122723 1

Το επίπεδο εργασίας των μαθητών ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και υψηλό, ενώ όλα τα θέματα που συζητήθηκαν έγιναν στην αγγλική γλώσσα. Τα ζητήματα που εξετάστηκαν και τα πορίσματα που ψηφίστηκαν αφορούσαν τρέχοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης και της ευρύτερης λεκάνης της Μεσογείου.

Οι μαθητές μας ανέπτυξαν με γνώσεις και ευαισθησία τις απόψεις τους για τον πόλεμο στη Συρία καθώς και τις επιπτώσεις του πολέμου στην ασφάλεια και στην οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού χώρου. Προσέγγισαν επίσης με υπευθυνότητα το ζήτημα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συζήτηση στην ολομέλεια έγινε με τη μορφή λόγου ? αντιλόγου και τους κανόνες λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στην συνδιάσκεψη ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για τους μαθητές μας και ελπίζουμε στο μέλλον να επαναληφθεί.

 

Είσοδος ΑρθρογράφωνΗ Πόλη μας

our-city-guide

Δράσεις του σχολείου μας

actions

Γνωρίστε το σχολείο μας

our-school

Για μαθητές

for-students

Για γονείς

for-parents

Για εκπαιδευτικούς

for-teachers

Σας προτείνουμε

digital-school ntaxi

eyliko
sch.gr etwinning
edutv